Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μανία με το σεξ είχε ο Γκάντι


«Μανία με το σεξ» είχε ο Μαχάτμα Γκάντι, όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας του βίβλιου για τον Γκάντι Τζαντ Άνταμς.

Λίγο- πολύ ήταν γνωστό ότι ο Γκάντι είχε ψύχωση με το σεξ, αλλά προσπαθούσε να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του στην εγκράτεια με πρωτότυπους και λίγο εκκεντρικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα ότι κοιμόταν γυμνός στο ίδιο κρεβάτι με τις δύο ανιψιές του, Μανού και Άμπα, που ήταν δίπλα του την ώρα της δολοφονίας του το 1948.

Ο Γκάντι, σύμφωνα με το βιβλίο «Gandhi: Naked ambition», μιλούσε διαρκώς για το σεξ και έδινε λεπτομερέστατες λύσεις, συχνά προκλητικές οδηγίες στους οπαδούς του για το πώς να χειρίζονται την εγκράτεια και την παρθενία τους.


Η συμβουλή που έδινε στους νιόπαντρους να μένουν «αγνοί» και «παρθένοι» προκειμένου να σώσουν την ψυχή τους προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού της ανεξάρτητης Ινδίας, που την είχε χαρακτηρίσει «ανώμαλη και μη φυσιολογική».

Τελικά δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν είχε μανία με το σεξ ή με την εγκράτεια ή και με τα δύο, αφού συνήθιζε να παίρνει το μπάνιο του παρέα με την αδελφή της γραμματέως του και προσωπική του νοσοκόμα, προκειμένου να εξασκηθεί στην εγκράτεια.

«Είχα τα μάτια μου ερμητικά κλειστά… Δεν ξέρω εάν κάνει μπάνιο γυμνή ή με το εσώρουχο της. Μπορώ να πω σίγουρα από τον ήχο ότι χρησιμοποιεί σαπούνι», έγραφε στα «Μπανια εγκράτειας» ο ίδιος.

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του ο Γκάντι είχε όλο και νεότερες γυναίκες δίπλα του τις οποίες ανάγκαζε να κοιμούνται μαζί του και όχι με τους άνδρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου